Buitelende beelden

DEZE CURSUS IS VOLGEBOEKT
Unieke 6-weekse cursus poëzie door Anne Büdgen vanaf 1 juni 2021 


Poëzie begint vaak bij een beeld, of een zin. Het dringt zich aan je op en je wilt er iets mee. Maar hoe doe je dat? Hoe kom je van losse associaties, gedachten, vondsten en opkomende beelden tot de structuur van een geolied gedicht? Een gedicht dat precies zó moet zijn, omdat het dan het meest dichtbij komt. Bij wat je wilt zeggen, bij wat het zeggen wil, tot je eigen verbazing.


Hoe schrijf je een gedicht dat boven zichzelf uitstijgt, dat op zichzelf staat, dat honderd keer door honderd mensen kan worden gelezen, en iedereen leest er net iets anders in? Een gedicht houdt een waaier aan betekenissen verborgen. Soms buitelen de beelden over elkaar heen en gaan ze met elkaar praten. Wat vertellen ze? Hoe kom je op beelden? Welke schrap je, en welke vergroot je uit?


We gaan beeldende gedichten lezen en voor ons zien. We gaan op zoek naar onze eigen beelden in de suizende stilte, in het lawaai van een drukke straat, in het gegons van een café, of dichterbij, op de hoek van een gedachte. We nemen ze mee, bekijken ze en laten ze vallen, in de zin van een gedicht.

swimmer-1678307 1920


Lijkt het je leuk, dan is inschrijven nu mogelijk.