Manuscriptbegeleiding & schrijfcoaching

Individuele begeleiding voor echte schrijvers


Heb je een idee voor een boek? Heb je een kort verhaal liggen? Schrijf je een kinderboek of een toneelstuk of een gedicht? Heb je behoefte aan schrijftechnisch advies of wil je het onderwerp van je verhaal doorgronden? 


Het is mogelijk om in alle literaire genres begeleid te worden d.m.v. privéles, coaching, manuscriptbegeleiding of -beoordeling. 


Schrijfcursus Amsterdam zoekt een passende schrijfcoach bij het gewenste genre. Denk aan scenario, toneel, poëzie, proza, kortverhaal, ZKV en literaire non-fictie. Neem vooral contact met ons op over de mogelijkheden en tarieven. 


Onze manuscriptbegeleiders zijn onder andere:


Jan Vantoortelboom (1975) woont en werkt in Zeeuws-Vlaanderen. In 2011 debuteerde hij met de bekroonde roman De verzonken jongen. Het boek won De Bronzen Uil 2011, de Prijs Letterkunde West-Vlaanderen 2012, en stond op de shortlist voor de Zeeuwse Boekenprijs 2011. Zijn tweede roman, Meester Mitraillette, verscheen in februari 2014 bij uitgeverij Atlas Contact. Het boek werd door het DWDD-boekverkoperspanel verkozen tot Boek van de Maand en geshortlist voor de Zeeuwse Boekenprijs 2014. De Engelse vertaling van Meester Mitraillette – His Name is David – verscheen in 2016 (World Editions). De man die haast had verscheen op 26 februari 2015, ook als luisterboek door Jan zelf ingelezen. Het boek won de Zeeuwse Boekenprijs 2015. In april 2017 is zijn vierde roman De Drager verschenen en onlangs, in 2019, Jagersmaan.

Vanaf februari 2021 kun je bij Jan Vantoortelboom in zijn schrijvershuis in Zeeuws-Vlaanderen verblijven. Hij heeft dat de afgelopen tijd zelf gebouwd. Hij werkt daar zelf ook en hij kan je, terwijl je daar verblijft ook begeleiden. Meer informatie volgt snel.


Anne Büdgen (1979) schrijft beeldend, en streeft ernaar poëzie en helderheid samen te laten gaan, zowel in haar poëzie en proza, als in haar teksten voor theater. Daarnaast geeft Anne al een aantal jaar workshops schrijven aan mensen van twee tot honderd jaar. Ze vindt het spannend om anderen te begeleiden vaste vormen en ideeën over proza en poëzie los te laten en met nieuwe ogen te kijken naar de taal.


Annemarie de Gee (1987) brak door met de verhalenbundel Kamermensen, dat in Trouw werd uitgeroepen tot een van de beste debuten van 2012. De Gee was de Nederlandse afgevaardigde op het International Book Festival Budapest en ontving daarna twee beurzen van het Nederlands Letterenfonds voor het schrijven van romans. De kus van een clown verscheen in 2015. In maart 2019 verscheen het verhaalmozaïek Ik, moeder, waarmee ze de moeder als literair personage bestaansrecht geeft. In 2020 wordt haar nieuwste roman Driel verwacht. De Gee is ook theater- en schrijfdocent.


Stuur een mail met je wensen naar schrijfcursusamsterdam@gmail.com o.v.v. manuscriptbegeleiding.