Korte cursussen op onderdelen

Op maandagavond 15 & 29 november organiseren we de intensieve mini-schrijfcursus Het fragment o.l.v. Anne Büdgen. Op  6 & 20 december 2021 Bloed, zweet en tranen o.l.v. Leonieke Baerwaldt. Deze reeks vindt plaats in Athenaeum Boekhandel op het Spui. 

 

DSC00006


Eerste twee in een serie korte en intensieve cursussen waarbij een onderdeel van het schrijven onder de loep genomen wordt. De minicursus wordt gegeven op twee avonden met twee weken tijd ertussen. In die tussentijd ga je aan de slag met duidelijke richtlijnen en handvaten die je in de eerste les gekregen hebt. 


Het fragment, aanzet tot groter werk o.l.v. Anne Büdgen (15 en 29 november 2021)


Anne Büdgen is dol op het fragment. In de eerste les komen verschillende genres aan bod (denk aan gedicht, ZKV, dialoog). Je gaat je hierin oefenen middels kleine opdrachten. Hierdoor ontwikkel je een stem/een verteller/het personage. Deze teksten worden besproken. Je krijgt een thuisopdracht mee en maakt uiteindelijk een kleine serie: een cyclus van 3 á 4 gedichten, een serie van Zeer Korte Verhalen die een mooi geheel vormen of juist contrasteren of drie dialogen die samen een verhaal vormen. Het drieluik dat je gemaakt hebt in welke vorm dan ook, bespreken we in de laatste les. 


In deze cursus leer je hoe je veel zegt in weinig woorden maar ook hoe je het fragment uitbouwt tot iets groters (poëzie, het ZKV, kort verhaal). Je gaat je verdiepen in verschillende genres en die toepassen in je proza. In deze persoonlijke cursus werk je, naast het schrijven van fragmenten, aan korte opdrachten die je pen scherpen en je fantasie uitdagen.


Bloed, zweet en tranen, cursus herschrijven o.l.v. Leonieke Baerwaldt (6 en 20 december 2021)

Heb jij eigen werk liggen waarvan je denkt dat het zo goed als perfect is? Of ben je juist al jaren aan het worstelen met dat ene verhaal dat steeds niet uit de verf komt? Ik daag je uit om het mee te nemen en er samen met mij achter te komen dat er nog genoeg slagen te maken zijn, hoe trots of wanhopig je ook bent! Knip, schuif, schrap, schik, puzzel en poets met mij. Ik geef een paar handreikingen waar je de rest van je schrijversbestaan profijt van zult hebben. Bekijk het verhaal vanuit een heel ander perspectief, leer hoe je je eigen tekst als grondstof kunt gebruiken en zie wat er allemaal mogelijk is!


Aan het einde van deze cursus gooi je nooit meer werk in de prullenbak.


Over de docent:

Leonieke Baerwaldt  is geboren in 1985 en studeerde filosofie en literatuurwetenschappen. Ze publiceerde o.a. op Papieren Helden, Hard//hoofd, De Revisor, NRC en in Kluger Hans en debuteerde onlangs met Hier komen wij vandaan.

wnjgdahjbxn6nzldctcz

Foto auteur: Neeltje Anita de Rover voor Papieren Helden.


Enthousiast geworden? Schrijf je hier in voor één van de cursussen of voor beide natuurlijk.