Schrijfcursus

Schrijfcursus Amsterdam organiseert voor de zomer nog de volgende schrijfcursussen: 
Van 30 april t/m 4 mei 2018 vindt onze eerste meivakantie schrijfweek plaats!
En de laatste mogelijkheid voor de zomer is de introductiecursus creatief schrijven vanaf 23 mei 2018. 
Onze cursussen vinden plaats op onze mooie locatie in de binnenstad van Amsterdam op nog geen 10 minuten loopafstand van Centraal Station. In elke cursus is plaats voor 7 cursisten.


foto 4Doe mee aan onze unieke meivakantie schrijfweek (van maandag 30 april t/m vrijdag 4 mei 2018).

Wil je eens echt een keer in korte tijd ergens goed voor gaan, volg dan deze unieke schrijfweek. Je krijgt les van docenten die allemaal vanuit een andere invalshoek werken. Mensen die werkzaam zijn in de literaire wereld.

 

Deze cursus is naast een introductie van verschillende schrijftechnieken en invalshoeken ook een zoektocht naar de verzameling woorden en beelden in je hoofd en de betekenis daarvan. In deze persoonlijke cursus werk je aan korte opdrachten die je pen scherpen en je fantasie uitdagen. Er wordt gewerkt aan woordkeuze, metafoor, ritme, personage, tijd, plaats en handeling, epifanie, sfeer, context, vorm versus inhoud, perspectief, stijl, dialoog, tekst en subtekst, structuur, de functie van suggererend taalgebruik, spanningsboog, plot en nog veel meer aspecten waar je keer op keer mee te maken krijgt bij het schrijven.
 

Hoe kies je je onderwerp en hoe schrijf je precies dat wat je wilt schrijven?
 De opdrachten bestaan uit gerichte schrijfoefeningen tijdens de les. Zo'n oefening kan een fragment opleveren dat het begin is van een groter geheel. Ook krijg je opdrachten mee naar huis, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt. Je schrijft vanuit diverse perspectieven en over verschillende onderwerpen. Je werkt naast- of met behulp van de oefeningen toe naar een kort verhaal zodat je aan het eind van de cursus ook echt iets tastbaars hebt. Tijdens de besprekingen van het werk zal je stijl of onderwerp zich uit het geschreven materiaal destilleren. 

Of schrijf je in voor de laagdrempelige introductiecursus creatief schrijven van 6 weken (vanaf 23 mei 2018).
Mensen mailen ons het hele jaar over deze cursus. In deze cursus krijg je wat wij noemen the best of van wat Schrijfcursus Amsterdam te bieden heeft. Inspirerende schrijfoefeningen, puur om het plezier van het schrijven aan te wakkeren, maar ook om te onderzoeken of het schrijven iets voor je is. En mocht dat zo zijn, kun je na de zomer een langere cursus bij ons komen volgen!


Lees in ons Gastenboek wat anderen van de diverse schrijfcursussen bij Schrijfcursus Amsterdam vonden.


Klik hier voor informatie over al onze docenten.

schrijfcursus amsterdam  (copyright, 2018)