Summerschool 

PROZA CURSUS VOOR JONGEREN 


De gee (2)

Je wilt schrijven, maar je weet nog niet precies wat. 

Je bent aan een boek begonnen, maar hoe ga je verder? 

Meestal is dat een kwestie van uitproberen. Schrijven, veel schrijven, en doorgaan!


Van 14 juli tot 20 juli 2014 organiseren we een schrijfweek speciaal voor jongeren. In de lessen gaan we op zoek naar een eigen schrijfstijl. Wat wil je precies vertellen? Welke vorm past daarbij? Hoe ontwikkel je een verhaal met spanningsboog en spannend plot? Wie zijn je personages? Wanneer zet je een dialoog in, en waar bestaat ie eigenlijk uit? 


SUMMERSCHOOL is een ideale manier om zonder afleiding te schrijven, en het is nog gezellig ook. Samen met de anderen dompel je je onder in het schrijversvak. Het bespreken van elkaars werk vormt een essentieel onderdeel van de cursus.  


Lestijden: maandag 14 juli – zondag 20 juli

Op zondag 20 juli vindt er een presentatie plaats. 

We werken van 10.30 uur tot 13.00 uur. LUNCH.  14.00 uur tot 17.00 uur. 

Leeftijd: vanaf 15 jaar. (speciale, zéér gemotiveerde jongere jongeren zijn echter welkom)

Docent: Annemarie de Gee 

Prijs: € 275,- 

Inschrijven? Stuur een mail naar schrijfcursusamsterdam@gmail.com o.v.v. summerschool.


Annemarie de Gee werkt op diverse plekken als schrijver, toneelregisseur en docent. Ze schrijft recensies voor theaterjournaal en columns voor TPO Magazine. Daarnaast is zij auteur van uitgeverij Atlas Contact. Zij debuteerde met de verhalenbundel ‘Kamermensen’ en gaf lezingen op de Uitmarkt, Crossing Border, Manuscripta en de internationale boekenbeurzen van Antwerpen en Boedapest. Momenteel schrijft ze aan een roman, en wordt daarbij ondersteund door het Nederlands Letterenfonds. Haar werk is niet voor watjes – het kenmerkt zich door lef, experiment en oorspronkelijkheid. Ook binnen haar lessen dit terug te vinden. Annemarie gaat samen met jou op zoek naar een eigen stijl, naar iets wat jou anders maakt dan alle anderen.